Pkk'nın Üstlendiği Eylemler

Mit, Jitem, Devlet değil; VAHŞİ, IRKÇI, FAŞİST PKK!!!

Çevrimli Katliamı

10 Haziran 1990 tarihinde, Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı Çevrimli köyünü basarak korucu evlerine saldıran PKK’lı teröristler, 12’si çocuk, 7’si kadın ve 4’ü korucu olan 27 kişiyi evlerinde yakarak katletti; 6 kişiyi ise yaraladı. Çıkan çatışmada bir PKK’lı öldürüldü.

çevrimli köyü katliamı

Serxwebun, 1990 Haziran sayısı, sayfa 14

 

Çevrimli köyü katliamı, faşist kürtler ve kürt terörünü destekleyenler tarafından hâlâ ‘devlet yaptı’ yalanıyla propaganda malzemesi haline getirilmeye çalışılıyor. Örgüt içi infazların kol gezdiği, kendi insanını herkesten çok katletmiş, dağdan inip, köy basıp, yol kesip kadın, bebek, çocuk demeden yaptığı yüzlerce katliam gerek belgelerle gerekse kendi itiraflarıyla kanıtlanmış, tapındıkları önderleri bir bebek katili olan PKK, Çevrimli köyünde katlettikleri insanların bedelini bakın nasıl içler acısı bir şekilde devletin üzerine atmaya çalışıyor:

 

 

 

pkk'nın çevrimli köyü katliamı

Milliyet Gzt., 12.06.1990, syf 1

 

Pkk örgütünün eylemlerini yoğunlaştırdığı Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı Çevrimli köyüne, 10 Haziran’ı 11’ine bağlayan gece, saat 23.00 sıralarında, 50 kişi oldukları bildirilen bir grup Pkk’lı terörist tarafından baskın düzenlendi. Fındık bölgesi, korucu başı olan ve yörede “Bahattin Ağa” olarak tanınan Bahattin Aktuğ’un köyü Çevrimli’yi teröristler üç koldan sardı. Köy korucuları ile militanlar arasında yaklaşık iki saat süren çatışma çıktı. Bu arada bir grup terörist daha önceden belirlenen korucu evlerine yangın bombaları ve roketatarlarla saldırdı. Korucu evlerinde bulunan ve çoğu kadın ve çocuk olan 27 kişi yanarak öldü. Ölenlerin 4’ünün korucu olduğu öğrenildi. Baskında 6 köylü yaralanırken, 1 militan da korucuların açtığı ateş sonucu öldürüldü.

Baskında yaralanan 5 yaşındaki Sait ile 3 yaşındaki Selahattin Kayra, Hatice Kayra, Halime Kayra, Hürmiye Kayra, Hacı Öner, Sait Öner Siirt Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Sait Kayra tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

şırnak güçlükonak çevrimli köyü katliamı

Milliyet Gazetesi, 12.06.1990, syf 14

 

Dönemin İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Olağanüstü Hal Bölge Valisi Hayri Kozakçıoğlu ile birlikte Çevrimli köyüne gitti. Baskınla ilgili olarak köylülerden bilgi aldı. Jandarma Kolordu Komutanı Korgeneral Hikmet Köksal, 11 Haziran 1990 sabahı erken saatlerde köyü ziyaret ederek köylülerden bilgi aldı. Ardından bölgede geniş çaplı bir operasyon başlattı. Havadan bölgeye özel harekat timleri ile jandarma komandoları indirildi. Çevrimli köyüne giriş çıkışlar yasaklandı.

 

pkk vahşeti çevrimli köyü katliamı

Milliyet Gzt., 13.06.1990, syf16

9 PKK’lı Yakalandı

Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı Çevrimli köyündeki katliamın, PKK’nın Eruh Bölge Sorumlusu Mustafa Karabulut komutasındaki 6 grup tarafından gerçekleştirildiği bildirildi. Eruh-Fındık arasında çember harekatı başlatıldı.

Siirt’in Eruh, Şırnak’ın Beytüşşebap, Uludere, Cizre ve Silopi ilçeleri arasında kalan Botan bölgesinde, kırmızı alarm verilirken dağ komandoları, özel harekat timleri ve jandarma komandolarının üç koldan bölgede harekat başlattıkları bildirildi.

Bölgedeki mağaraları didik didik arayan güvenlik kuvvetlerinin, pusu ve nokta operasyonları ile teröristleri ele geçirmek için yoğun çaba sarfettiği kaydedildi.

Bu arada Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları operasyonlarda yasadışı bölücü PKK örgütüne mensup 9 kişiyi yakaladı. Örgütün propagandasını yaparak taraftar toplayan ve örgüte maddi gelir sağlayan Tevfik İpek, Mehmet Dal, Faraş Aslan, Kemal Özer, Ahmet Akan, Arif Ertaş, Emin Ertaş, Abdullah Bektaş ve Aydın Kilvan operasyonlar sonucu ele geçirildi.


 

 

 
pkk'nın çevrimli katliamı

 

Katliamda hayatını kaybedenler:

Hüseyin Özbey (39)

Ali Beştaş  (38)

Mehmet Yıldız  (36)

Cemile Kayran (44)

Makbule Kayran  (41)

Fatma Kayran (12)

Meryem Kayran  (11)

Rahime Kayran  (10)

Mehmet Kayran (5)

Sait Kayran (5)

Hüsniye Kayran  (3)

Halime Yılmaz  (70)

Fatma Yılmaz  (60)

Hatice Yılmaz (40)

Fatma Beştaş  (60)

Mehmet Beştaş  (55)

Ömer Beştaş  (11)

Ramazan Öner  (41)

Kumri Öner  (40)

Cevahir Öner (26)

Sariye Öner  (21)

Hediye Öner (14)

Vasviye Öner  (11)

Nurettin Öner  (9)

Taybet Öner (3)

Hanife Özdemir  (12)

Nimet Özdemir (28)

Hasan Yıldız (18)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: